MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu Skytürk’te yayınlanan bir programda politika dışındaki yaşantısı gündeme getirildi.
Kırşehir’de iki dönem görev yaptığı belediye başkanlığı döneminde çeşitli anılarını anlatan Çobanoğlu “Belediye başkanlığına yeni seçildiğimde bizim abdal dediğimiz ustalarımızın düğünü vardı. Oraya davet edildim. Ancak öğrendim ki, ustaların kaldığı Bağbaşı Mahallesi’nde suları arıza nedeniyle iki gündür kesik. Düğüne gittik. Nasılsa soracaklar, onlar sormadan ben sorayım dedim. Bizim ustalardan meşhur Ayvaz Usta’ya sordum. ‘Ayvaz usta, sularınız akıyor mu?’ Ayva usta şöyle bir baktı. ‘Akıyo Başkanım akıyo, nörek’ dedi. Öyle bir söyleşi vardı ki, bizi de kırmak istemiyor ama meramını da çok güzel anlatıyor. Bunu hiç unutmam. Yine başkanlığım döneminde sık sık ‘beni evlendir’ diye gelen yaşlı amcalar olurdu. Tabi Kırşehir 100 bin nüfuslu bir yer. Dolayısıyla başı sıkışan, derdi olan gece-gündüz demeden başkanı arıyor” diyerek yaşadığı olaylardan bazı kesitler sundu.
Milletvekili ve genel başkan yardımcısı olduktan sonra pek boş vakit bulamadığını belirten Çobanoğlu, yaz aylarında düğünlere yetişmekte güçlük çektiğini de sözlerine ekledi.
Programda Metin Çobanoğlu’nun aile yaşamından da çeşitli görüntüler ekrana getirildi.