AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, dolu yağışı nedeniyle zarar gören Kırşehir ve ilçelerindeki çiftçilerin sorunlarını Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’e iletti. Çiçek konuya Bakanlar Kurulu’da görüşeceklerini bildirdi.
Kırşehir’de geçen hafta içinde yağan dolu yağışı Boztepe ilçesine bağlı köylerde büyük zararlar verdi. Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan dolu’dan zarar gören köylerin muhtarlarını tek tek telefonla arayarak kendilerine geçmiş olsun mesajlarını illetti ve zararlarının karşılanması için Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile hemen görüşerek Kırşehir’de doğal afetten zarar gören çiftçilerin durumunu bizzat ifade etti. Aynı zamanda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek ile de yüz yüze görüştü. Görüşmelerin ardından Cemil Çiçek Milletvekili Arslan’a bu konunun takipcisi olacağını Bakanlar kuruluna taşıyacağını belirtti. Daha sonra Mikail Arslan Cemil Çiçek’i telefonla görüşerek bu hafta içinde tekrar bir araya gelmek noktasında randevu talebinde bulundu.
Milletvekili Mikail Arslan geçtiğimiz Cuma günü doğal afetten zarar gören çiftçilerle Harmanaltı Köyü’nde bir istişare toplantısı yaptı. Toplantıya İl Genel Meclis üyesi Orhan Atlaş, Tarım İl Müdürü Ömer Şimşek, Boztepe Belediye Başkanı Ramazan Aydın, Ak Parti Boztepe İlçe Başkanı Levent Altuntaş ve Külhüyük, Harmanaltı, Çevirme, Hatunoğlu, Uzunpınar, Büyükkışla, Tatarilyas, Homurluüçler, Homurlubeşler, Seyrek,Göllü ve D.Yarımkale Köy muhtarları katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Milletvekili Arslan şunları söyledi:
“Dolu olayını İlk olarak olayı duyduğumda Tarım ve Köyişleri Bakanı ile görüştüm daha sonra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile görüştüğümde kendileri bu konuda çok üzgün olduklarını belirterek zarar gören çiftçilere de geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Bu konuyu Bakanlar kuruluna taşıyacağını ve her zamanda yanımızda olacağını bildirdi. Ben de konuyu TBMM’ye taşıyacağım.”
Milletvekili Arslan “Her ne kadar çiftçimizin tarlasını sigorta ettirmemesine rağmen bunun bir doğal afet olduğunu biliyoruz geliri sadece topraktan alacağı mahsule güvenen çiftçilerimizin üzüntüsünü, sıkıntısını tahmin edebiliyorum. Ben bu işin takipçisi olacağım” diye konuştu.
Mikail Arslan Tarım İl Müdürü Ömer Şimşek’e talimat vererek Pazartesi günü itibariyle Tarım Sigortası kanunu çerçevesinde meydana gelen zararların tespiti için gerekli çalışmaların yapacağını bildirdi.