Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Yusuf Ünlü, çiftçilerin çok zor durumda olduğunu belirterek, hükümetin çiftçilerin sorunlarına acil olarak el atması gerektiğini söyledi.
Kırşehir’de nüfusun büyük çoğunluğunun geçimlerini tarımdan sağladıklarını hatırlatan Yusuf Ünlü, “Ancak hükümetin çiftçileri yönelik uygulamaları bizleri her geçen gün daha da zor durumda bırakmaktadır. Son olarak süne ve kımılla mücadele konusunda devletin ilaç desteğini çekmesi bizleri çok zor durumda bıraktı. Sürekli zarar eden, ektiği ürünün karşılığını alamayan çiftçi şimdi ilacı nasıl alacak, hangi parayla alacak? Hükümet sorunlarımızı çözeceğine sırtımıza yeni sorunlar yüklüyor” dedi.
Kırşehir’den yükselen çiftçinin feryadını kimsenin duymadığını ifade eden Ziraat Odası Başkanı Yusuf Ünlü, “Bu ülkede tarım biterse her şey biter. Her şeye bir açılım modası başlatan hükümet çiftçiye açılım yerine köstek olmaktadır. Hububatın yoğun olarak ekildiği ilimizde binlerce çiftçi süne ve kımılla mücadele edemeyecek. Ürün rekoltesi düşecek. Ektiğini de haşerelere teslim edecek. Bu nasıl hükümet etmektir, bu nasıl tarım politikasıdır” diye konuştu.
Çiftçiye hiçbir katkıları olmayan tarım müdürlüklerinin basına “Süne ve kımılla mücadele başlatıldı” diye açıklamalar yaptığını hatırlatan Yusuf Ünlü “Süne ve kımılla mücadele için ilaçları çiftçi cebinden karşılayacak. İlacının kendisi yapacak ve ne hikmetse hükümet kımılla ve süneyle mücadele ediyor denilecek. Bu bir kandırmacadır” dedi.