09.02.2012 KIRŞEHİRSPOR : Bu maç kaçmaz! 09.02.2012 KIRŞEHİRSPOR : Cihan ve Dönmez: "Çorum maçı bizim için çok önemli" 09.02.2012 EKONOMİ-SAĞLIK : Ahi Evran Üniversitesi Hastanesi’de bir ilk 09.02.2012 KIRŞEHİRSPOR : Kırşehirspor: 1 Hakem: 1 09.02.2012 KÜLTÜR-SANAT : Cezaevindeki hükümlü ve tutukluların resim ve el işi ürünleri sergilenecek 09.02.2012 SİYASET : Milletvekilleri Ankara'daki bürokratlarla Kırşehir'in sorunlarını masaya yatırdı 09.02.2012 KÜLTÜR-SANAT : Neşet Ertaş'ın adı Güzel Sanatlar Lisesi'ne verildi 09.02.2012 EKONOMİ-SAĞLIK : Kırşehir'de 670 esnaf kepenk indirdi 09.02.2012 EĞİTİM : "Fen Öğretmenliği" panelde anlatıldı 09.02.2012 EĞİTİM : Emniyet, 9 bin 450 öğrenciyi bilgilendirdi 08.02.2012 EĞİTİM : Kırşehir'de 23 polise terör eğitimi veriliyor 08.02.2012 EĞİTİM : Kırşehir Özel Koleji'nin büyük başarısı 08.02.2012 GÜNCEL : Emniyet Müdürü Aşık, TSO üyeleriyle buluştu 08.02.2012 EKONOMİ-SAĞLIK : Kırşehir Organize Sanayi yatırım fakiri 08.02.2012 GÜNCEL : Sahte paraya dikkat! 08.02.2012 EKONOMİ-SAĞLIK : Kış kas ağrılarını arttırdı 08.02.2012 EKONOMİ-SAĞLIK : Vekil ebe alınacak 06.02.2012 GÜNCEL : Osman Bölükbaşı'yı 10 yıl önce bugün kaybetmiştik 06.02.2012 GÜNCEL : Kırşehir’in “polis bölgesi” genişletiliyor 06.02.2012 GÜNCEL : Kırşehirli fırıncı Mehmet Akbal’dan Eskişehir’de poşetini yanında getirene indirimli ekmek
Ara
 Sosyal Hizmetler boş durmuyor
Paylaş : Google Paylaş : Facebook Paylaş : Yahoo Paylaş : Reddit Paylaş : Digg Paylaş : Blinklist Paylaş : Del.icio.us
10.05.2010
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kırşehir'de 10 projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadı

Kırşehir Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün 2010 yılı içerisinde 10 projeyi hayata geçirmeyi planladığı bildirildi.
  Sosyal Hizmetler il Müdürü Mahmut Dalgalı’nın verdiği bilgiye göre, Sevgi Evleri, Toplum Merkezi, Aile Danışma Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi, Kadın Konukevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Çocuk Evleri, İl Müdürlüğü hizmet bnası, Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi (BSRM) ve Sosyal Hizmet Rehabilitasyon Merkezi olmak üzere 10 projeyi hayata geçirecek olan Kırşehir Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bir adet de arsa çalışması yapacak.
Özellikle kimsesiz çocuklara ve yaşlılara verilen hizmetlerle adından söz ettiren Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, bu yıl içerisinde önemli projelere imza atarak faaliyet alanlarını genişletmeyi hedefliyor. Haziran ayı başı itibariyle 8 villa, bir de idari binadan oluşan ve yaklaşık 15 bin metrekare arsa üzerine inşa edilen 80 kişi kapasiteli Sevgi Evleri’nin tefrişinin tamamlanmak üzere olduğunu ve 0-12 yaş grubundaki korunmaya muhtaç çocuklara dönük bakım ve barınma hizmeti vereceğini bildiren Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Dalgalı, Sevgi Evleri Projesi'nin bir ay içinde hizmete açılacağını belirtti.
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce 2010 yılı içerisinde tamamlanması planlanan proje çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Dalgalı, tefrişi dahil tüm fiziki durumu tamamlanmış ve fiilen hizmete hazır durumda bulunan ve Aşıkpaşa Mahallesi Saçaklar Sitesi arkasındaki binada hizmet verecek olan Toplum Merkezi’nde yaşlı, özürlü, çocuk, kadın, aile ve topluma dönük eğitim, danışma rehberlik hizmeti verileceğini bildirdi.
Aile içi iletişim, evlilik öncesi ve sonrası eğitimi, boşanma öncesi ve sonrasında danışmanlık ve rehberlik hizmeti verecek olan Aile Danışma Merkezi’nin yanı sıra 8 villa, bir idari binadan oluşan 96 kişi kapasiteli, 20 bin metrekarelik arsa üzerine inşa edilen ve yüzde 75’i tamamlamış, 2010 yılı sonbahar dönemin-de hizmete açılacak olan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde de bakıma muhtaç özürlülerin barınma ve bakımı ile eğitimlerinin sağlanacağını belirten Dalgalı, Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediye Başkanlığı ve Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü’nce imzalanan üçlü protokolle Temmuz ayı içerisinde açılacak olan Kadın Konukevi’nin de 16 kişilik kapasitesiyle 3 katlı binada hizmet vereceğini söyledi.
Sağlık Bakanlığı’na bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi binasının Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne tahsis edilmesi için çalışmalara başladıklarını ve Sağlık Bakanlığı’nda değerlendirme aşamasında olan proje kapsamında Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi binasında  120 kişi kapasiteli Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi kurmayı amaçladıklarını dile getiren Sosyal Hizmetler İl Müdürü Dalgalı, korunma altındaki çocukların topluma entegre olmalarını sağlamak ve onları ev ortamında büyütmek amacıyla her yıl iki adet Çocuk Evi açılmasını planladıklarını ve bu çerçevede 2010 yılı içinde ilk Çocuk Evi’nin açılacağını ve Çocuk Evi’nin kiralık olarak temin edileceğini kaydetti.
5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu çerçevesinde bakım ve korunma altına alınan kız çocuklarının bakım ve korunma hizmetlerinin yanı sıra sosyal, psikolojik ve bedensel açıdan problemlerini rehabilite etmeyi amaçlayan 25 kişi kapasitesinde olmasının hedeflendiği Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili projenin Genel Müdürlük nezdinde değerlendirmede olduğu bildirilirken, tüm gündüzlü hizmetleri Toplam Kalite Yönetimi anlayışı çerçevesinde uluslararası standartlarda gerçekleştirmek amacıyla yeniden yapılan-dırma çalışma kapsamında da Sosyal Hizmet Rehabilitasyon Merkezi Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü hizmet binasında hizmet verecek. 3 kişilik bir heyetin pilot uygulamanın yapıldığı Bursa’da 3 günlük eğitim aldığı söz konusu yapılandırma çalışmasının bir ay içinde gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
Çocuk Yuvası’nın Sevgi Evleri’ni taşınmasıyla mevcut hizmet binasında dönüşüm sağlamak suretiyle Çocuk Yuvası olarak kullanılan yerin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü hizmet binası olarak hizmete başlayacağını ve ödeneğin Özel İdare tarafından bütçelendirildiğini bildiren Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Dalgalı, her geçen gün artan sosyal hizmet ihtiyacına çözüm üretmek, özellikle yaşlı hizmetlerinde ortaya çıkacak tesis açığına cevap verebilmek için arsa kazanım çalışmalarının da sürdürüldüğünü ve bu kapsamda Boztepe ilçesinde 14 bin metrekarelik arsanın Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne kazandırıldığını ve Mucur ve Kaman ilçelerin-de de arsa temini çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
Bu arada Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce 2010 yılı içerisinde hizmet vermeye başlaması planlanan projeler kapsamında da çeşitli kurslar düzenlenerek personel eğitimi yapılacak.

 

» Yorumlar Tüm Yorumlar
» alkışlıyoruz k köçker - 19.05.2010 15:56:08
sosyal hizmetlerdeki başarılı çalışmlar için il müdürü ve ekibini alkışlıyoruz

» Tebrikler Necati Aydin - 18.05.2010 22:42:18
Mahmut beyi, Sosyal hizmetler dalinda göstermis oldugunuz özverili calismalarinizdan dolayi siz tebrik ediyoru, basarilarinizin devamini diliyorum. Almanyadan Selamlar

» İlgili Başlıklar
Güncel Anket bulunamadı.
DÖVİZ KURLARI
Flash Player Yüklü Değil !
kırşehir sosyal hizmetler proje uygulama
Kırşehir Çiğdem Gazetesi
ARŞİV | KÜNYE | RSS
© Haber ve ilgili materyaller izinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz 2007 - 2012 Tüm hakları saklıdır. 
habersitesial.com,haber sistemi,haber sitesi, haber sitesi al, sitekur,habesitesial, habersistemi,haber sitesi tasarımı,haber sitesi kurmak,haber sitesi template,profesyonel haber sitesi, haber siteleri, habersitesi, haber sitesi kur, haber scripti,haber sitesi yazılımı