Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında etkinlikle hatırlanan özürlüler Kırşehir'de de hatırlanacak.
Özürlüler Haftası bugün özürlülerin, sivil toplum kuruluşlarının Vali Mehmet Ufuk Erden ile protokol erkanını ziyareti ile başlayacak. Daha sonra saat 10.00'da belediye önünden başlayıp Ankara Caddesi boyunca sürecek Büyük Engelsiz Yürüyüşü yapılacak.
Saat 11.00'de özürlülerce hazırlanan elişi ve resim sergisinin Kültür Müdürlüğü Salonu'nda açılışı yapılacak.
Çarşamba günü ise "Özürlüye Yaklaşım, Özürlü Eğitimi ve Bakımı" konulu televizyon açık oturuma katılınacak. Perşembe günü de yine yerel televizyonlarda "Özürlülerin Toplumdan Beklentileri" konulu program gerçekleştirilecek. Cuma günü ise özürlüler arası satranç, tekerlekli araba, akülü araba yarışları, masa tenisi müsabakaları yapılacak ve kazananlara ödülleri verilecek.
Haftayla ilgili bir açıklama yapan Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan, özürlülerin sorunlarına sadece bir hafta değil, yıl boyunca sahip çıkılması ve çözülmesi gerektiğinin altını çizerek "Özürlüler Haftası etkinlikleri bugün başlayacak ve bir hafta boyunca devam edecek. Kırşehir'deki tüm vatandaşlarımızın özürlülerin sorunlarına duyarlı bir şekilde yaklaşmalarını, özürlülerin de bir insan olduğu gerçeğinin farkına varmalarını, il yöneticilerimizden de özürlülerin ve bedensel engellilerin şehrin olanaklarından yeterince yararlanabilmeleri için gerekli önlemleri almalarını istiyoruz" diye konuştu.