Kırşehir’de kurulu bulunan Çemaş'ın da sahibi olan Işıklar Holding, Çemaş'ı halka arz edip üretim kapasitesini 25 bin tondan 50 bin tona yükseltecek. Işıklar Holding Kırşehir'e ayrıca Işıklar Park Alışveriş Merkezi adıyla büyük bir alışveriş merkezi açacak.
Konuya ilişkin basına açıklamalarda bulunan Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık, krize rağmen şirket olarak büyümeye devam ettiklerini ve bu başarılarını 2010 yılında da devam ettireceklerini belirtti.
Rıza Kutlu Işık, Kırşehir'e yapacakları yatırımlarla ilgili olarak da, Çemaş'ı halka arz etmek için çalışma yaptıklarını belirterek “Bilindiği gibi holdingimize ait bir kuruluş olan Kırşehir'deki Çemaş, çimento ve maden sanayine öğütücü elaman, otomotiv ve beyaz eşya sektörünün de döküm parçası ihtiyacının büyük kısmını karşılıyor. Burayı halka arz edip 59.5 milyon lira gelir hedefliyoruz. Buradan elde edeceğimiz gelirin 10 milyon lirası ile çeşitli illere alışveriş merkezleri açacağız” diye konuştu.
Işıklar Park adıyla açacakları alışveriş merkezini ilk plânda 10 ile açmayı hedeflediklerini ifade eden Işık “İlk plânda memleketimiz olan Bartın'a ve Kırşehir'e alışveriş merkezlerimizi açacağız. Böylece bu illerde de bir iş hacmi yaratmayı hedefliyoruz. Zaten amacımıza ulaştığımızda Anadolu'da toplam 5 bin kişiye istihdam sağlayabiliriz” dedi.