![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ailede, toplumda ve devlet hayatında, alınması gereken kararlar zamanında alınmaz ve uygulamaya konulmazsa, neticelerine katlanmak büyük sıkıntıların ve yıkıntıların oluşmasını önlemez.
Ailede, her fert karara katılmalıdır. Toplumda, her kurum ve kuruluş karara katılmalıdır.
Devlet yönetiminde de devleti yönetenler halkın kararlarına katılmasını sağlamalı hatta halkı kararlara ortak etmenin yollarını aramalıdır.
“Ben yaptım, oldu!” diyerek işin içinden sıyrılmak halka küfürdür. “Çoğunluk bende” diyerek çıkarılan kanun hükmündeki kararnamelerle azınlıklara vakıf mallarının iadesi düşündürücüdür.
Halk bu konuda ne düşünüyor? Soran ve sorma ihtiyacı duyan yok.
Halk sayın Başbakan’a güvenebilir. Başbakan da bu güveni halkın faydasına kullanmalıdır.
Yunanistan, Türk cemaatinin vakıf mallarını iade etti mi?
Yok. Eee size ne oluyor?
Şimdi Anayasa değiştiriliyor. Bu Meclis yeni bir anayasa yapabilir mi?
Peki bu milletvekilleri bu anayasaya göre şeref ve namusları üzerine ant içmediler mi? Yeminler bozulmak için yapılıyorsa, neden yemin ediyorsunuz?
Türkiye’nin mutlaka yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Ancak, mevcut Anayasaya göre yemin eden milletvekilleri bu yeni anayasayı yapamazlar. Bu Meclisin çıkaracağı tek yasa var, Siyasi Partiler Yasası. Demokratik, özgürlükçü ve herkese seçilme imkanı veren bir Siyasi Partiler Yasası…
Milletvekilleri tabandan tavana doğru seçilerek gelmelidir. Parti başkanlarının tayini ile gelen vekiller özgür değillerdir. Özgürce hareket edemezler. Bu gün Meclisi oluşturan vekillerin milletin iradesini temsil ettiğini söylemek abesle iştigaldir. Gelecekteki parti başkanlarının iki dudağı arasına sıkışan vekiller ile darbe sonucu devleti idare edenler arasında hiçbir fark yoktur.
“Mazeret terazisinin tartamayacağı hiçbir ağırlık yoktur.”
Gerçek anlamda demokratik, özgürlükçü bir Anayasa hazırlanmasını istiyorsanız yemininizi bozmayın. Sadece Siyasi Partiler Kanununu çıkarın.
Bu, gerçek demokrasi ve demokratikleşme yolunda , bu millete en büyük hediye ve yapacağınız en büyük iyilik olacaktır.
| » Yorumlar | Tüm Yorumlar |