Türkiye Yardım Sevenler Derneği kuruluşunun 82. Yıldönümü bugün kutlanacak.
Kırşehir Şubesi Başkanı Nurten Büyüksaraçoğlu, kuruluş yıldönümü nedeniyle bugün Atatürk Anıtı'na çelenk koyacaklarını ve ardından Vali Mehmet Ufuk Erden ile Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'yi ziyaret edeceklerini söyledi.
Cumartesi saat 19.00'da Temur Otel'de kuruluş yıldönümü dolayısıyla yemekli vereceklerini de belirten Başkan Nurten Büyüksaraçoğlu, derneklerine ayni ve nakdi yardımda bulunan herkese teşekkür etti.
BAŞKAN BAHÇECİ'NDEN KUTLAMA MESAJI
Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Türkiye Yardımseverler Derneği'nin kuruluşunun 82.yıl dönümü nedeni ile bir mesaj yayınladı.
Bahçeci mesajında şöyle dedi:
“Büyük Atatürk'ün direktifleriyle kurulan ve kurulduğu günkü azim, inanç ve coşkusunu kaybetmeden sürdüren Türkiye Yardım Sevenler Derneği, toplum sorumluluğunun en güzel örneğini teşkil eden bir gönüllü kuruluş olmasının yanı sıra, Türk insanının, sosyal yaşamda neler yapabileceğinin de en iyi göstergesidir. Milletimizin yücelmesi, her geçen gün daha da güçlenmesi, birlik, beraberlik, kardeşlik içinde yaşaması ve geleceğe güvenle bakmasını sağlamak için Yardımseverler Derneği'nin çalışmaları oldukça önemlidir.
“Cumhuriyetimiz yapılanma süreci içinde gönüllü hizmetin önem ve gereksinimini karşılamak üzere, 1928 yılında Türkiye Yardım Sevenler Derneği hayata geçirilmiş ve günümüzün sosyal politikalarını oluşturan, çağdaş ilkelerin yer aldığı dernek tüzüğü 82 yıl önce kabul edilmiştir. 1940 yılında kamu yararına çalışan bir dernek olma hüviyetine bürünen dernek, bu statüsünü halen korumaya devam etmektedir. Yardım sever halkımızın da desteği, derneğe olan güveni, maddi-manevi katkıları ile ayakta dimdik duran derneğiniz 82. yılına başarı ile ulaşmıştır Atatürk'ün isimlendirdiği ve Türkiye Cumhuriyeti devleti bünyesindeki ilk gönüllü yardım derneklerinden biri olmanız ve 82. yılınızı kutlamanın gururunu yaşadığınız bu günlerde gelecekteki başarılarınız için gönül birliği ile el ele nice yıllara temennisi ile başta dernek başkanlığı görevini yıllardır layıkı ile yerine getiren Nurten Büyüksaraçoğlu olmak üzere bütün Yardımseverler Derneği üyelerine başarılar diliyorum.”